Notice: Undefined variable: stripteaser in /home/ddarchit/www/wp-content/themes/DD/page.php on line 48

Dom jednorodzinny | data Styczeń 2017 | typ projekt budowlany | miejsce Orzesze | powierzchnia 300m2

Dom zlokalizowany jest na działce w bezpośrednim sąsiedztwie terenów leśnych. Naszym priorytetem i życzeniem klienta było zachowanie widoku na tereny zielone z jak największej ilość pomieszczeń. Stąd decyzja zaprojektowania panoramicznych okien od strony zachodniej które mają zapewnić odpowiednie doświetlenie i atrakcyjny widok z części dziennej i sypialni właścicieli. Wjazd na działkę zaprojektowany jest od najmniej atrakcyjnej części północnej gdzie również usytuowany jest część garażowa wykorzystująca zapis w MPZ o jego lokalizacji w granicy działki. Obiekt jest bardzo prosty i maksymalnie zintegrowany z przyrodą co nadaje mu lekkości i transparentności. Całość formy dopełnia lokalny kamień użyty na elewacji, który koresponduje ze stalowymi elementami daszku łamiącymi bezpośrednie światło w pomieszczeniach, zapobiegając ich przegrzewaniu.

4-wizualizacja-front

5-wizualizacja-bok-

6-wizualizacja-wejscie--

2-zagospodarowanie

3 elewacja front

>
2 rzut parteru